Ο Γιργος Κατραλς γεννθηκε στην Τρπολη, που και τελεωσε το Δημοτικ και το εξατξιο Γυμνσιο. Σποδασε αρχικ στο Ελληνικ Ωδεο Αθηνν πινο, θεωρητικ και βυζαντιν μουσικ στην τξη των Μ. Δημητρσας, Ο. Ιωαννδου και Δ. Μαυραγνη αντστοιχα, που λαβε το πτυχο ωδικς και το δπλωμα βυζαντινς μουσικς. Μετ τις στρατιωτικς του υποχρεσεις, συνχισε τις σπουδς του στο Αττικ  Ωδεο Αθηνν, στην τξη του Ιωννη Χριστφιλου, που λαβε το πτυχο αρμονας, αντστιξης, φυγς ενοργνωσης και το δπλωμα κλασσικς σνθεσης.    
                                            
       Απ το 1992 πρε μαθματα μορφολογας και ενορχστρωσης απ τον Κωνσταντνο Κυδωνιτη. Το 1980 δρυσε παρρτημα του Αττικο Ωδεου στη Μεγαλπολη και το 1983 παρρτημα του ιδου Ωδεου στην Τρπολη. Συγχρνως διετλεσε καθηγητς της Παιδαγωγικς Ακαδημας Τρπολης, εν το 1990 δρυσε και διηθυνε το ναυλο Ωδεο Αμαρουσου.

         Σμερα ζει στην Τρπολη και εναι καλλιτεχνικς διευθυντς του παραρτματος του Αττικο Ωδεου. Απ την τξη του των ανωτρων θεωρητικν μαθημτων και σνθεσης χουν αποφοιτσει δεκδες σπουδαστς, εκ των οποων οι περισστεροι χουν επιτχει στα πανεπιστημιακ μουσικ τμματα της Ελλδας και του Εξωτερικο  και λλοι εργζονται στην Τρπολη και στην Αθνα σε δημσια σχολεα και Ωδεα.

        Παρλληλα με το εκπαιδευτικ ργο του, χει εκδσει συγγρμματα για ειδικ θματα (αρμονα, αντστιξη, ενορχστρωση μσω υπολογιστ κλπ.) και χει συνθσει μεγλο αριθμ ργων, για συμφωνικ ορχστρα, για ορχστρα εγχρδων για σνολα μουσικς δωματου, για πινο και λλα ργανα. Επσης χει γρψει μουσικ για θεατρικς παραστσεις και χει δημιουργσει στο Ωδεο του να μεγλο αριθμ μουσικν σχημτων που ερμηνεουν ργα μουσικς  δωματου.

         χει πραγματοποισει πνω απ διακσιες συναυλες στη Τρπολη και στην Αθνα, εν απ το 1997 χει δημιουργσει μια ομδα σπουδαστν και αποφοτων του Ωδεου υψηλο επιπδου, καθιερνοντας εκδηλσεις με θεματικος κκλους, πως τα αφιερματα στους μεγλους συνθτες. Πολλο μαθητς του κρδισαν υποτροφες κατπιν διαγωνισμο απ μεγλα Μουσικ και Κοινωφελ Ιδρματα, και πολλο σπουδαστς του Αττικο Ωδεου Τριπλεως διακρθηκαν και  κρδισαν πρτα Βραβεα σε πανελλνιους και διεθνες διαγωνισμος.

        Αρθρογραφε σε μουσικ και επιστημονικ περιοδικ. Την περοδο 1995-2005 δρυσε την «Ομδα Ελληνικς Μουσικς», με την οποα πραγματοποησε δεκδες εμφανσεις με ντεχνο ελληνικ τραγοδι. ργα του χουν παιχθε απ συμφωνικς Ορχστρες Νων στην Ελλδα και την Ευρπη εν το 2006 παρουσιστηκε το συμφωνικ του ργο μερος απ την Κρατικ Ορχστρα Θεσσαλονκης, υπ την διεθυνση του Ελβετο Διευθυντ Ορχστρας Christof Escher (Πμπτη 6 Απριλου 2006, Αθουσα Τελετν Αριστοτελεου Πανεπιστημου Θεσσαλονκης και 7 Απριλου 2006 αθουσα Κατσνειου Ιδρματος στα Ιωννινα).  Το 2004 γραψε την εργοβιογραφα του δσκαλο του με ττλο, "Κωνσταντνος Κυδωνιτης, Η ζω και το ργο του", η οποα εκδθηκε απ το Πνευματικ Κντρο του Δμου Τρπολης και τον εκδοτικ οκο Παρουσα. χει αναπαραστσει μουσικ με συμφωνικ ργα σημαντικς στιγμς της νετερης ελληνικς ιστορας, πως η ξοδος του Μεσολογγου, η λωση της Τριπολιτσς, και χει περιγρψει τη θηριωδα της γερμανικς κατοχς με το συμφωνικ ργο Το Λυκαυγς των δαιμνων. Περισστερες λεπτομρειες για το ργο του μπορετε να δετε στη προσωπικ ιστοσελδα του
www.giorgos-katralis.gr

 
 
s